“Most wanted” petit beurre taart met Paschka speculoos

Petit beurre taart… hét dessert dat ons doet denken aan onze kindertijd! Deze taart kan wel een hedendaagse toets gebruiken en dat is waar Paschka in het verhaal komt. Paschka is niet zomaar een bangelijk broodbeleg, het is zoveel méér! Met deze zalige petit beurre taart met Paschka speculoos verover je opnieuw alle kinderhartjes! Een leuk idee voor een verjaardagsfeestje? Wij hebben er zin in! Verzamel alvast 54 petit beurre koekjes, 500 gr. Paschka speculoos, 250 gr. mascarpone, 150 gr. zure room, een kopje koffie, melk en eventueel rum.

Nostalgie alom

Voor je begint aan deze lekkernij laat je de Paschka speculoos op temperatuur komen zodat hij zacht is. Daarna kan je de mascarpone zachtjes met de zure room en de Paschka mengen met een spatel. Zet vervolgens een kopje koffie en voeg daar de rum en melk aan toe. Maak je deze taart voor een kinderfeestje? Ga dan voor een rumvrije versie ;-) Neem alvast een schaal waarin je de koekjes laag per laag zal leggen. Je wilt natuurlijk niet dat ze wegschuiven, dus leg eerst een basislaag van het speculoosmengsel op de bodem van de schaal. Gelukt?

Petit beurre taart… hét dessert dat ons doet denken aan onze kindertijd!
Dompel dan één kant van elk koekje kort onder in het koffiemengsel, maar laat het niet plat worden! Leg dan telkens drie koekjes naast elkaar en drie koekjes achter elkaar zodat je in totaal negen koekjes per laag gebruikt. Tussen elke laag koekjes smeer je een dun laagje van het Paschka speculoosmengsel. Doe dit vijf keer na elkaar, zodat je zes lagen koekjes hebt gelegd. Tot slot vul je nog het overgebleven Paschka speculoosmengsel in een spuitzak met een gekartelde spuitmond. Zo kan je de bovenste koekjes decoreren met kleine torentjes Paschka! Vergeet niet deze superlekkere taart in de koelkast te plaatsen tot je ze serveert! Zo blijft alles goed vers en fris. Wedden dat je gasten je om het recept gaan vragen? Een heerlijke vernieuwing!
Vorige