Veel te lekkere brownies met Paschka chocolade

Heb je een dagje vrij of weet je niet goed wat doen? Dan maak je toch gewoon de lekkerste brownies van het land! Mét Paschka chocolade natuurlijk, of wat had je gedacht? Hou alvast 250 gr. Paschka chocolade en een cakevorm klaar! Je zorgt bovendien ook best voor volgende ingrediënten: 250 gr. pure chocolade, 180 gr. fijne suiker, 6 eieren, een snufje zout, 150 gr tarwemeel en 150 gr gehalveerde walnoten.

Makkelijk gebakken, nog makkelijker opgegeten

Verwarm de oven voor op 170°C en vet ondertussen een cakeblik (30x20 cm) in. Bekleed het daarna met bakpapier en smelt de pure chocolade in een steelpannetje op een héél zacht vuur. Vergeet niet af en toe te roeren! Wanneer de pure chocolade volledig gesmolten is, voeg je ook de Paschka chocolade toe. Roer alles goed onder elkaar en neem een grote kom waar je het mengsel in doet.

Dan maak je toch gewoon de lekkerste brownies van het land!

Voeg vervolgens de eieren, de suiker, het zout en het meel toe en meng alles goed onder elkaar tot het een mooi homogeen mengsel wordt. Ten slotte voeg je nog de gehalveerde (of nog kleinere) walnoten toe aan het mengsel. Roer het beslag nog eens goed onder elkaar en verdeel het gelijkmatig over de bodem van je cakevorm. Het beslag voor je brownies is al klaar, dat ging snel! Zet je beslag nog 30 à 40 minuten in de oven, laat het gebak volledig afkoelen en je kan ervan smullen. De brownies zijn zelfs nog lekkerder wanneer je ze koud opeet, plaats ze dus zeker in de koelkast. Neem er een koffietje bij en je dag kan niet meer stuk!

Vorige