Rolbiscuit opgevuld met Paschka aardbeicrème

Op zoek naar een verrassend recept? Zo maak je een rolbiscuit opgevuld met overheerlijke aardbeicrème van Paschka afgewerkt met verse aardbeien. Njam! Vergeet de Crème Brûlée, hier is de Crème Berry! Een voltreffer voor lekkerbekken…

My sweet sugar pie!

Om de biscuit te maken, heb je het volgende nodig: 175 gram eiwit, 140 gram eigeel, 160 gram suiker, 100 gram bloem en 20 gram puddingpoeder. Meng het puddingpoeder met de bloem. Klop het eiwit op in een blender en voeg langzaam suiker toe in drie fasen. Klop het eigeel op. Spatel daarna geleidelijk aan het eiwit en eigeel door elkaar. Zeef het mengsel van de puddingpoeder met de bloem er geleidelijk aan onder. Voorzichtig mengen is de boodschap! Smeer het mengsel gelijkmatig uit op bakpapier op een bakplaat. Klaar om de oven in te gaan: vier minuutjes bakken op 220 graden!

 

Overheerlijke crème-vulling

Ondertussen maak je de vulling. Hier heb je 340 gram Paschka aardbei voor nodig, 150 gram Griekse yoghurt, 100 gram mascarpone, aardbeienconfituur en 25 gram aardbeien met suiker. Doe de mascarpone in een blender en klop los. Voeg dan de Griekse yoghurt toe. Meng in een aparte kom Paschka Aardbei met verse aardbeiconfituur. Let op: Paschka mag niet te snel opgeklopt worden omdat de plantaardige olie en lucht in de verse kaas ervoor kunnen zorgen dat het schift. Voeg het aardbeimengsel toe aan het yoghurtmengsel en meng met veel liefde: niet te snel dus!

Zo maak je een rolbiscuit opgevuld met overheerlijke aardbeicrème van Paschka afgewerkt met verse aardbeien.

Frost your cake

Wanneer je de biscuit uit de oven haalt, moet je hem meteen van de bakplaat halen. Als de biscuit eenmaal afgekoeld is, smeer je er een laagje van het mengsel op. Dan rol je hem voorzichtig op. Eenmaal opgerold, smeer je in met de rest van het mengsel. Om een mooi ronde vorm te verkrijgen, leg je een bakpapier over de biscuit, plaats je een vinger langs beide kanten en schuif je het papier langzaam naar achteren. Dan verdeel je in stukken van gewenste grootte. Laat het geheel opstijven in de ijskast. You’re almost done!

 

The final touch

Neem verse aardbeien. Verrassend: je mag het groen van de aardbei er zelfs aan laten (en opeten) want het zit boordevol vitaminen! Snijd de aardbeien in stukjes en drapeer ze over de biscuit. Nog enkele muntblaadjes toevoegen en klaar is kees! Van dit culinaire kunstwerkje komt het water al in onze mond… Een overheerlijk (en ovenheerlijk) gerecht!

Vorige