Sushi van wit brood met Paschka speculaas, karamel en speculaaskruimels

Wist je dat je ook een sushi kan maken zonder vis of groenten? Een sushi van brood, speculaas en fondant chocolade bijvoorbeeld? Dat bestaat! Wij leggen je uit hoe je dit culinair genot op jouw tafel tovert. Een ‘boke speculaas’ was nog nooit zo lekker!

Crush me, baby!

Om dit verrassend recept klaar te maken, heb je 300 gram Paschka speculaas nodig, 25 gram speculaaskruimels (crushed speculaaskoekjes), 3 sneden toastbrood zonder korst, 10 gram speculaaslikeur, 1 zwarte rolfondant en enkele fijngehakte pistachenootjes. Doe 300 gram Paschka speculaas in een keukenrobot en klop zachtjes los met de vlinder. Besmeer twee van de drie broodsneden met de speculaaslikeur. (Handig: doe dit met een borsteltje!) Verdeel de opgeklopte Paschka erover en leg de sneden op elkaar waarna je ze bedekt met de derde snede brood. Het enige wat je nu nog moet doen, is de broodsneden in twee snijden en op een bord de diepvriezer inschuiven tot ze hard zijn. Zo kan je ze straks mooi strak snijden!

 

My sweet caramel

Om de karamel te maken heb je 350 gram suiker nodig, 150 gram glucose, 150 gram citroensap, 135 gram room, 175 gram gezouten boter en 125 gram melkchocolade. Verwarm de suiker in een steelpan tot die lichtjes verkleurt en voeg de glucose toe. Verwarm de room met het citroensap in een ander pannetje op het vuur.

Een sushi van brood, speculaas en fondant chocolade bijvoorbeeld?

Laat het mengsel koken, giet het bij de karamel en laat enkele minuten inkoken. Tot slot meng je de gezouten boter en de melkchocolade eronder. Nu hoef je alleen nog maar te roeren tot alle stukjes chocolade gesmolten zijn en jouw karamel is klaar om het potje in te gaan!

 

Een veredeld ‘boke speculaas’

Rol de fondant dun uit tussen een laagje plasticfolie. Haal het brood uit de diepvries en snijd het in plakjes van ongeveer 1 cm dik. Snijd de fondant in repen en rol een reepje rond elk stukje brood. So far, so good? Tijd voor de afwerking dan! Presenteer de sushi op een bordje met de karamelsaus. The final touch? Die krijg je erin door af te werken met fijngemalen pistachenootjes en speculaaskruimels. Een culinair hoogstandje!

Vorige