Brownie met chocomousse en merengue

Een topper voor chocoholics: een chocomousse van Paschka met een chocoladebrownie afgewerkt met merengue. Laat die gelukhormonen al maar stromen! Too much chocolate will kill you? Daar is niets van aan…

Hocus, pocus, pats!

Om dit zoet gerechtje op tafel te toveren, heb je 150 gram Paschka chocolade nodig, 200 gram chocolade, 360 gram eiwit en 100 gram suiker. Smelt de Paschka en de chocolade. Verwarm het eiwit en de suiker tot 60 °C. Klop het mengsel op en spatel het onder de vloeibare chocolademengeling.

 

Bruin, bruiner, bruinst

Om die overheerlijke brownie te bereiden, heb je 400 gram suiker, 360 gram eiwit, 200 gram eidooier en 400 gram chocolade met minimaal 70 procent cacaogehalte nodig. Verder ook: 400 gram boter, 280 gram amandelpoeder, 240 gram grof hazelnootpoeder - ja, we gaan nog even door - 60 gram cacaopoeder, 60 gram bloem, 25 gram bakpoeder en 8 gram fijngemalen fleur de sel. Klop het eiwit en de dooier wit en voeg langzaam suiker toe. Smelt de boter en de chocolade en meng de overige ingrediënten eronder. Meng de eieren en de chocolade en spatel de overige ingrediënten er luchtig onder. Bak af op 170 °C.

Een topper voor chocoholics: een chocomousse van Paschka met een chocoladebrownie afgewerkt met merengue.

Dress to impress!

Dresseren is een kunst op zich. Werk het bord af met crushed merengue die je kan kopen bij de bakker of kijk voor ons huisgemaakt recept eens op njam.tv! Om er een echt kunstwerkje van te maken, kan je afwerken met enkele frisse muntblaadjes. Njam! Geloof ons: voor dit dessertje ga je met plezier een keertje meer naar de sportschool!

Vorige