Tempura banaan met sabayondip

Toe aan een exotisch dessertje? Verwen je smaakpapillen dan eens met deze overheerlijke tempura van banaan met sabayondip afgewerkt met een vers plakje Paschka. Bananas, bananas!

Een smoutenbol? Nope, banaan!

Als je dit gerecht voorschotelt op een feestje voor vrienden, kan je wel eens de vraag krijgen of dat gefrituurd brokje daar een smoutenbol is. Het lijkt er dan ook een beetje op, maar neen, het is gewoon… banaan! Om dit gerecht te maken, heb je 175 gram bloem nodig, 60 gram maïszetmeel, 10 gram bakpoeder, 300 gram ijswater, de zestes van 1 limoen en 2 à 3 bananen. Meng de bloem met het maïszetmeel en het bakpoeder. Voeg het ijswater toe en roer het met een garde tot een glad beslag. Verwarm schoon frituurvet tot 175 °C. Snijd de bananen en wentel ze door het tempurabeslag. Frituur de bananen tot ze goudblond zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze met de zestes.

 

Dip, dip, dip!

Maar je bent nog niet klaar. Om een ware smaaksensatie te verkrijgen, maak je een sabayondipsausje. Voor de bereiding van de sabayondipsaus heb je 100 gram dessertwijn nodig, 5 eidooiers, 65 gram suiker, 20 gram limoensap, 30 gram bananenpuree en last but not least, 200 gram Paschka banaan. Doe alle ingrediënten behalve de Paschka in een pan op het vuur en klop het op. Verwarm tot 85 °C totdat het bindt. Laat het mengsel afkoelen tot 30 °C en spatel de Paschka banaan eronder. Dresseer alles op een bordje en voeg een plakje verse Paschka banaan toe. Smullen maar!

Toe aan een exotisch dessertje?
Vorige