Pannenkoeken met Paschka chocolade

Op koude winterdagen is er niets heerlijker dan zelfgemaakte pannenkoeken met Paschka chocolade, toch? Kruip eens in je keuken en tover een zalig winters gerecht op tafel waarmee je ook jouw kinderen zal verblijden. Combineer met een glühweintje of met warme chocomelk voor een extra winterse toets. Heb je weinig tijd? Koop dan kant-en-klare pannenkoeken maar geef toe, homemade pannenkoeken zijn toch zoveel lekkerder?

Een leuk en lekker gezinsmoment

Maak eerst je pannenkoekenbeslag. Als je vijftien pannenkoeken wil maken, dan heb je 2 eieren, 125 gram bloem, 250 gram melk, 60 gram suiker en een snuifje zout nodig. Klop de eieren los, roer de suiker en melk erdoor en voeg de bloem en het zout toe. Roer het geheel tot je glad deeg verkrijgt. De kids zullen je hierbij graag helpen, dus maak er een leuk gezinsmoment van! Bak de pannenkoeken in een hete pan waar je telkens een klontje boter in doet. Loopt het water jou al in de mond? Je bent nog niet klaar!

Voor echte chocoholics

Eerst moet je nog de chocoladesaus maken. Hiervoor heb je 2 dl room, 150 gram fondant chocolade (met minstens 70% cacao) en een klontje boter nodig. Warm de room op maar laat het niet koken. Voeg de chocolade toe en meng het geheel tot je een gladde massa verkrijgt. Als laatste een klontje boter toevoegen geeft je chocoladesaus een mooie glans! Want het oog wil ook wat, toch? Warm 300 gram Paschka chocolade op in een steelpan op een zacht vuurtje tot deze perfect lauw is. Laat deze niet te warm worden, want dan gaat het schiften en zo tover je natuurlijk geen perfect gerecht op tafel. Smeer op elke pannenkoek een laagje Paschka chocolade en overgiet met de chocoladesaus. Per persoon mag je een drietal pannenkoeken voorzien. Smullen maar, chocoholics!

Vorige