Liefdevolle cakejes met Paschka Choco

Koken en bakken met Paschka, da’s fun! Dat bewijst ook dit receptje van Paschka-fan Inge. Speciaal voor ons maakte zij niet alleen overheerlijke hartjes met Paschka Choco, ze wist deze hartjes ook nog op een vrolijke wijze te presenteren. Ook zulk lieftallig gebak maken? Wij helpen je op weg!

Wat haal je in huis voor deze hartjes? Beginnen doen we met de klassieke ingrediënten van een viervierdengebak: 4 eieren, 250 gram kristalsuiker, 250 gram boter (op kamertemperatuur) en 250 gram zelfrijzende bloem. Daarna komen de speciallekes: een pakje Petit Beurre koekjes, een pakje chocoladedruppels en natuurlijk: een plak Paschka Choco!

 

De eierdooiers klop je samen met de suiker tot een romige massa. Meng hieronder de boter en voeg daarna de bloem in kleine beetjes toe. Laat die armspieren werken en klopt het eiwit op tot een sneeuwberg, die je dan onder het beslag spatelt. Hoera, je basisbeslag is klaar!

Koken en bakken met Paschka, da’s fun!
Dat bewijst ook dit receptje van Paschka-fan Inge.

What’s next? Wat nu volgt is een aardig staaltje fingerspitzengefühl! Voeg aan het basisbeslag naar believen chocoladedruppels, Paschka Choco en verkruimelde Petit Beurre koekjes toe. Let daarbij op de consistentie van het beslag: niet te hard en niet te lopend.

Extra tip: je beslag lijkt daarbij qua structuur best zoveel mogelijk op het basisbeslag!

 

Is je beslag klaar (en voorgeproefd!)? Spatel het in twee rechthoekige cakevormen en plaats ze allebei in een voorverwarmde heteluchtoven, op 180 °C. Prik na 45 minuten met een priem in de cake. Geen deeg meer aan de priem? Dan is je gebak klaar! Wel nog deegrestanten? Laat je cake dan nog 10 minuutjes langer bakken!

 

En nu? Die heerlijke cake is klaar, maar waarvan komen die hartjes? Snij de cake in plakjes en steek met een vormpje uit elke plak een hartje. En de overschot van het plakje cake? Dat eet je toch gewoon op, natuurlijk!

Vorige