Brusselse wafel met Paschka stracciatella en slagroom

Loopt het water je uit de mond bij de gedachte aan een Brusselse wafel vol slagroom? Probeer je dan nog even in te houden, want met Paschka stracciatella is dit dessert nóg lekkerder! Het is bijna niet te geloven, maar het is nog eens makkelijk ook. Ga jij mee aan de slag?

 

Paschka-wafel deluxe

Zorg ervoor dat je twee Brusselse wafels in huis hebt. Deze kan je kant-en-klaar kopen in de diepvriesafdeling. Daarenboven heb je het volgende nodig: 100 gr Paschka stracciatella, slagroom (38% V.G.), 100 gr. pure chocoladekorrels, 5 gr. bloemsuiker en ongesuikerd cacaopoeder.

Kom maar op met die wafels

Voor dit recept is het belangrijk dat je de Paschka stracciatella op voorhand al even op temperatuur laat komen totdat hij zacht is. Verwarm de oven op 180°C en controleer op de verpakking van de wafel hoe lang deze opgewarmd moet worden. Klop ondertussen de verse room samen met de bloemsuiker op tot slagroom. Meng deze slagroom vervolgens zéér voorzichtig onder de Paschka stracciatella samen met de chocoladekorrels. Wees niet te bruusk, anders zal je Paschka-slagroom mengsel schiften.

Loopt het water je uit de mond bij de gedachte aan een Brusselse wafel vol slagroom?
Vul een spuitzak met niet-gekartelde spuitmond met dit verrassende slagroom-stracciatella mengsel. Bij een te kleine of gekartelde spuitmond zullen de chocoladestukjes de opening blokkeren. Zijn je Brusselse wafels ondertussen opgewarmd? Bestrooi ze dan met bloemsuiker en garneer ze met je favoriete en unieke slagroom-stracciatella mengsel! Werk het eventueel verder af met cacaopoeder. Het is eens wat anders, maar wel verrassend lekker!
Vorige